Hladna predjela

DALMATINSKI PRŠUT
950.00Dalmatinski pršut je gastronomski specijalitet nastao sušenjem na dimu i buri, od stražnjih nogu svinje ukrštenih pasmina Yorkshire i Landras, težine 120-180kg jer ta svinja daje najbolji omer masnog i mišićnog tkiva. Dimljenje pršuta traje 30-45 dana, nakon dimljenja pršut ostaje izložen prirodnom strujanju vazduha tj. bure koja mu omogućava kontinuirani proces sušenja. Dolaskom toplih […]

PAŠKI SIR
920.00Paški sir ima profinjen pikantni ukus i miris, te se mrvi i topi u ustima, u njegovoj aromi se oseti paška aromatična vegetacija. Zrenje sira traje min. 3 meseca na drvenim daskama tj. prirodnom materijalu koji je u procesu zrenja sira tradicionalno zadržala samo paška sirana. Jedna od osnovnih karakteristika jeste da se sir proizvodi […]

PALETA SIREVA
1,070.00Paški sir, pecorino romano, koziji sir u hrastovoj kori, camembert, cambozola servirano na dasci sa suvim voćem.

PLATA TATA MATA
2,400.00Dalmatinski pršut (150g), paški sir (150g), ligurijske masline, sušeno voće

CARPACCIO OD HOBOTNICE
950.00Listići hobotnice servirani na rukoli, začinjeni i preliveni sokom od limuna i maslinovog ulja.

TUNA TATAR
1,200.00Usitnjena sveža tuna, sa svežim začinskim biljem i hladno ceđenim maslinovim uljem.

BAKALAR BIANCO
1,200.00Namaz od sušenog bakalara, krompira, belog luka i belog vina uz dodatak začina

TATAR OD KOZICA
1,200.00Mlevene sveže kozice
Topla predjela

GRATINIRANE JAKOBOVE KAPICE
1,850.00Zapečene školjke sa salsom od paradajza i parmezanom

GRILOVANI KOZIJI SIR
695.00Poslužen sa grilovanim povrćem i suvim smokvama.

KRAKOVI HOBOTNICE SA SALSOM CRUDOM.
950.00Grilovani krakovi hobotnice posluženi na krem pireu sa pikantnom salsom od svežeg povrća i listića badema.

MEDITERANSKI ŠKAMPI 1kom
520.00Pečeni škampi sa salsom od paradajza i parmezana ili sa bešamel sosom i paškim sirom

MIROČKI SIR
700.00Serviran na pari sa medom i suvim voćem

ŠKAMPE NA BUZARU
10,700.00Buzara je primorski naziv za jela pripremljena sa paradajzom, belim i crnim lukom u formi kontinentalnih gulaša i paprikaša. Buzara moze ići na belo i na crveno.
Rižoto

CRNI RIŽOTO
990.00Rižoto od sveže jadranske sipe pripremljen na tradicionalni dalmatinski način.

RIŽOTO OD GRDOBINE
Rižoto od repova grdobine sa šafranom i pinjolima.

RIŽOTO ŠKAMPE
970.00Rižoto sa repovima škampi u belom vinu i paradajz sosu.

RIŽOTO SA DIMLJENIM MORSKIM PLODOVIMA
1,150.00Rižoto sa kozicama,školjkama,svežim tikvicama-pikantno

RIŽOTO SA PLODOVIMA MORA
980.00Rižoto sa plodovima mora u belom sosu.
Paste

ISTARSKI FUŽI SA PRŠUTOM I TARTUFIMA
1,210.00Domaća testenina iz naše radionice sa pršutom u sosu od tartufa i putera sa ribanim kozijim sirom.

PLJUKANCI SA PLODOVIMA MORA
970.00Domaća testenina iz naše radionice sa plodovima mora u paradajz sosu.

RAGU OD JASTOGA
2,500.00U belom sosu sa puterom i svežim biljem

TALJATELE DIŠPET
1,090.00Taljatele sa dimljenim morskim plodovima u pikantnom sosu od cherry paradajza

TALJATELE SA INĆUNIMA
1,060.00Taljatele sa mariniranim inćunima u paradajz sosu sa ribanim parmezanom
Glavna jela

BIFTEK
1,690.00Prilog po vašem izboru.

BRODET
1,450.00Miks ribe pripremljen na tradicionalni dalmatinski način u sosu od paradajza sa začinskim biljem, poslužen na palenti.

CALAMARI(LIGNJE)
1,590.00Sveže grilovane lignje sa dalmatinskim miksom

DALMATINSKA PAŠTICADA
1,300.00Goveđi frikando odležao špikovan u marinadi 48 h u sosu od suvih šljiva i kiselih jabuka poslužen sa njokima.

GRDOBINA BARBA MATE
1,665.00ile grdobine rolovan sa dalmatinskim pršutom serviran na palenti

GRDOBINA U PENUŠAVOM VINU SA TARTUFIMA
1,590.00File grdobine u sosu od penušavog vina, pinjola i tartufa, poslužen sa barenim povrćem i palentom.

GULAŠ OD HOBOTNICE

HOBOTNICA SA POVRĆEM
1,700.00Grilovana hobotnica poslužena na aromatizovanom krompiru sa raguom od povrća.

HOBOTNICA SAČ za dve osobe
4,250.00(poručiti 3h ranije)

JAGNJETINA NA PALENTI
950.00Konfitirana jagnjetina sa aromatičnim biljem servirana na palenti.

JASTOG 1kg
13,000.00Grilovan

LIGNJE
jadranske sveže lignje na žaru sa prilogom po vašem izboru.

OBORITA RIBA (divlja riba)
3,000.00– Grill – Al forno – U soli

PILEĆE BELO MESO SA HRSKAVOM KOŽICOM
950.00Grilovani pileći file na pireu sa krem sirom i salsom od svežeg povrća.

TUNA STEAK
1,790.00Prilog po vašem izboru.
Prilozi

DALMATINSKA GARNITURA
320.00
GRILOVANO POVRĆE
360.00
AROMATIZOVANI KROMPIR
290.00Supe i potazi

BISTRA SUPA TATA-MATA
270.00
RIBLJA ČORBA OD MORSKE RIBE
360.00
POTAŽ DANA
290.00Salate

MIX ZELENIH SALATA
290.00
VITAMINSKA SALATA
335.00
RUKOLA, ČERI I PINJOLI
445.00
PROVANSALSKA SALATA
870.00Tuna, pinjoli, miks zelenih salata, rukola, beli pasulj, čeri, krostini

MEDITERANSKA SALATA
790.00Kolutovi lignje, grilovano povrće, čeri, masline, krostini

SALATA TATA-MATA
Kuvana hobotnica, celer, crni luk, dressing.
Dezert

CAPRESE KOLAČ
320.00
DALMATINSKA ROŽATA
290.00
PITA OD JABUKA
290.00
TART OD LIMUNA
290.00